e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Hrvatske tvrtke na sajmu industrijske automatizacije

Hrvatska gospodarska komora 11. put zaredom organizira zajedničko sudjelovanje hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu industrijske automatizacije, energetike, podugovaranja i mikrotehnologije, koji se održava od 24. do 28. travnja u Hannoveru u Njemačkoj. 

"Većina je dosadašnjih izlagača u organizaciji HGK nakon izlaganja na sajmu prethodnih godina ostvarila brojne poslovne kontakte i nove poslove. Oni koji kontinuirano izlažu na sajmu, svoj dolazak vide kao obavezno sudjelovanje zbog zadržavanja postojećih i privlačenja novih klijenata", rekao je voditelj Odjela za energetiku, zaštitu okoliša i DOP Krešimir Štih.

Na sajmu se održava i niz popratnih manifestacija, događaja, predavanja te promocija, ali i izlaganja o budućim smjernicama razvoja elektroindustrije i metaloprerađivačke industrije u organizaciji krovnih europskih institucija. Osim proizvodnih tvrtki, izlagači na sajmu su i krovne europske i regionalne agencije, strukovna udruženja te vodeća sveučilišta i razvojno-istraživački instituti.

Na izložbenom prostoru HGK izlažu tvrtke: Dalekovod-proizvodnja, Elka i Mareton (iza kojega stoji cijeli Klaster Inteligentna energija s predstavnicima poduzeća HELB i Prointegris) te Ferro-Preis, MPD Tvornica pumpi i OMV Indoil.

Ove je godine zemlja partner sajma Poljska, a prema najavama organizatora očekuje se više od 180 tisuća posjetitelja.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb