e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Hrvatski projekti pre dstavljeni u Dubaiju

Vlada Dubaija pod pokroviteljstvom njegove visosti šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, sedmu godinu zaredom organizirala je Annual Investment Meeting. Riječ je o jednom od najekskluzivnijih svjetskih sajmova za investicije i ulagače, održanom početkom travnja, na kojem su se predstavile i hrvatske tvrtke sa svojim projektima.

Riječ je o tvrtkama Bagheera, CroatianLand, Aspida, Mediacor i Navigate IT koje su u Dubaiju predstavile svoje potencijale, a njihov nastup organizirao je hrvatski partner sajma - udruga UaeCro.Biz i Sanja Guć koja, zadnjih nekoliko godina, živi i radi kao konzultantica u Dubaiju.

Hrvatski predstavnici imali su mogućnost razgovarati s vodećim ljudima investicijskih grupacija iz Dubaija, Abu Dhabija, Omana, Katara, od kojih Sanja Guć za Privredni vjesnik izdvaja UAE International Investors Councile, Dubai Investment i Mubadala, Jumeirah Group.

“Interes za hrvatske projekte raste, no treba imati pravi pristup jer preporuka i osobni kontakti su najvažniji za poslovanje u arapskom svijetu. Stoga sam jako zadovoljna, ostvarili smo zanimljive kontakte za hrvatske tvrtke i njihove projekte. Sastanci s vodećim ljudima u UAE prošli su jako dobro te sada slijedi nastavak razgovora i priprema za početak ozbiljnije suradnje”, ocijenila je Sanja Guć. Istaknula je da je sa svim predstavnicima hrvatskih tvrtki iz Zagreba, Splita i Dubrovnika napravljena posebna priprema za nastup u Dubaiju kako bi bili spremni za razgovore s investitorima.

Održani brojni sastanci

Tijekom tri dana konferencije održan je velik broj sastanaka s tvrtkama i fondovima koji su zainteresirani za ulaganja u njihovom sektoru. Predstavnici tvrtke Bagheera Luka Bakač i Davor Kudrna iz Zagreba predstavili su svoj inovativni i jedinstveni medicinski robot nekim od najvećih svjetskih tvrtki i investitora u zdravstvenoj industriji. Splitska tvrtka Croatian Land predstavila je svoj ekskluzivni turistički projekt na Šolti koji bi uskoro mogao dobiti novog vlasnika iz jedne od najmoćnijih obitelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Dubrovačka tvrtka Navigate IT na čelu s Amirom i Adnanom Bukovićem predstavili su aplikaciju s pametnim bovama koja je privukla interes velikih investitora. Atraktivnu aplikaciju Beauty Book Aleksandre Dermanović iz tvrtke Mediacor iz Zagreba, koja će uvelike olakšati uljepšavanje mnogim pripadnicama ženskog spola, potencijal je koji su prepoznali mnogi investitori za mobilne aplikacije. Tvrtka Aspida s Marinom Ercegom iz Splita predstavila je svoju jedinstvenu inovativnu tipkovnicu za mobitel, koju ima i NK Hajduk, a privukla je pažnju lokalnih sportskih klubova, vladinih ureda i tvrtki koje se bave marketingom i turizmom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

PV

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb