e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Besplatno programiranje za žene

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), poučen iskustvom svojih start-upova, ustvrdio je kako i dalje postoji velika razlika u broju muških i ženskih razvojnih softverskih inženjera. 

Stoga, ZIP pokušava promijeniti stanje u ICT sektoru Hrvatske s organizacijom novog ciklusa besplatnih radionica za žene Coding for Women koje podržava i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

Prva cjelodnevna radionica održava se 25. veljače u prostoru ZIP-ovog coworkinga (Remetinečka cesta 7). Potom slijede još dvije radionice, 26. veljače i 5. ožujka. 

Predavač na radionicama bit će Ivan Čuljak, razvojni inženjer i vlasnik transpose.xyz, agencije za razvoj softvera koji je specijaliziran za Xamarin i Microsoft Azure rješenja. Xamarin je alat koji omogućuje razvoj nativnih aplikacija za mobilne uređaje s Android, iOS, macOS i Windows platformama. Razvojem takvih aplikacija ubrzava se vrijeme razvoja jer se dio koda dijeli među platformama, priopćeno je iz ZIP-a.

Polaznice će kroz tri dana naučiti osnovne i malo naprednije koncepte razvoja mobilnih aplikacija. Također, proći će kroz specifičnosti različitih platformi, uobičajene zahtjeve i najbolje prakse. Važno je istaknuti kako će se kroz učenje razviti mobilna aplikacija za Android, iOS i Universal Windows platformi. 

Prijave za sudjelovanje na radionicama otvorene su do 22. veljače.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb