e-Privredni

A+ A A-

Hrvatski IT direktori godine

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini.
Tako je najboljim u privatnom sektoru proglašen Filip Ujević, direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja tvrtke Croatia osiguranje, dok je u javnom sektoru nagrađen Vandolin Palokaj, CIO (direktor informatike) Hrvatske pošte.

U konkurenciji javnih projekata ove godine natjecali su se APIS IT, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Hrvatska pošta a upravo je ovaj posljednji projekt ocijenjen kao najbolji od strane stručnog suda. Riječ je o projektu Virtualizacija poštanskih ureda te za CIO osobu godine proglašen Vandolin Palokaj, direktor informatike Hrvatske pošte. U sklopu pobjedničkog projekta implementirana je infrastruktura privatnog oblaka ove tvrtke s ciljem da se u poslovanje u oblaku prebaci 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih šalterskih radnih mjesta.

U konkurenciji projekata provedenih u privatnom sektoru, stručni ocjenjivački sud je nagradu dodijelio Filipu Ujeviću, direktoru Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja Croatia osiguranja za projekt Razvoj i implementacija vlastitog COINS CRM sustava. Osim integracije s core sustavom, razvoj CRM (Customer Relationship Management) sustava potaknut je i potrebom za boljom mobilnošću (rad djelatnika na terenu), većom prilagođenošću interakcije s klijentima putem tableta te analitičkim zahtjevima kao što su analiza klijenata i proizvoda, ali i prodavača odnosno voditelja. Uz Croatia osiguranje, projekte u ovoj konkurenciji prijavili su i IT direktori tvrtki Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Kraš te Phoenix farmacija.

Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa, istaknula je kako je IT struka ponovno pokazala interes za sudjelovanjem u nagrađivanju najboljih stručnjaka i IT projekata u Hrvatskoj. "Ponosni smo na činjenicu da se ova nagrada u informatičkim krugovima već od milja naziva CIO Oscarom jer taj naziv između ostalog pokazuje i koliko ova nagrada znači IT sektoru. Da bi informatička industrija u Hrvatskoj mogla rasti i razvijati se, potrebni su dobri projekti koji imaju visoku poslovnu vrijednost, a još više su potrebni sposobni stručnjaci koji su u stanju provesti takve kompleksne projekte“ izjavila je Papež.

IDC Adriatics je nedavno po prvi puta dodijelio nagrade najboljim CIO-ima i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini, a u planu je skoro širenje nagrade na ostale zemlje u regiji.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb