e-Privredni

A+ A A-

Veliki uspjeh tvrtke Šestan-Busch

Tvrtka Šestan-Busch na najvećem svjetskom sajmu vojne i obrambene industrije International Defence Exhibition and Conference IDEX 2015. zaprimila je narudžbu za više od sto tisuća kaciga čime su popunjeni svi proizvodni kapaciteti za ovu godinu i to od kupaca iz UAE, Turske, Bangladeša te za afričko tržište.

Naime, Zajednica proizvođača sredstava za posebne namjene pri HGK treći put nastupa na sajmu IDEX, koji se održava od 22. do 26. veljače u Abu Dhabiju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na zajedničkom štandu nastupaju tvrtke Šestan Busch i Agencija Alan s programom HS-produkta (naoružanje) i Inkop vojnim čizmama koje sufinancira Hrvatska gospodarska komora čiji je predstavnik na sajmu direktorica Sektora za industriju HGK Tajana Kesić Šapić, dok tvrtka DOK-ING izlaže na posebnom štandu.

"U ovom trenutku tvrtka Šestan Bush najveći je europski i najkvalitetniji svjetski proizvođač kaciga", istaknula je Kesić Šapić te dodala kako je hrvatske izlagače posjetio i princ Abu Dhabija Mohammed Bin Zayed Al Nahyan što je bilo i za očekivati s obzirom na to da su UAE veliki kupci Šestanovih kaciga. Hrvatske proizvođače posjetila je i delegacija Ministarstva obrane Hrvatske na čelu s ministrom Antom Kotromanovićem koji je i ovaj put dao punu podršku našoj industriji.

Održan je i velik broj sastanaka s ostalim hrvatskim izlagačima, a na sajmu su prisustvovale i hrvatske tvrtke koje nisu izlagale: Varteks, Čateks, PMTČ, Kapko i Šešir i Auto Safir koje su došle vidjeti što se najnovije predstavlja u svijetu vojnog i obrambenog sektora te posjetiti svoje stare kupce. Ovaj je sajam bio prilika da HGK zajedno s tvrtkama odabere najbolje i najpovoljnije pozicije za buduće sajmove pa je Kesić Šapić tako održala sastanke i s predstavnicima organizatora i dogovorila nastupe hrvatskih tvrtki na sljedećim sajmovima ove industrije i to u: Milipol, Francuska u studenom, Eurosatory Francuska 2016. te Idex Abu Dhabi 2017.

IDEX je jedina međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se odvija na području MENA regije (Bliski Istok i sjeverna Afrika) svake druge godine i koja prikazuje najnoviju tehnologiju iz područja vojne industrije i obrane, od kopna, mora i zraka. Sajam je jedinstvena platforma za uspostavljanje i jačanje odnosa s vladinim odjelima, poduzećima i oružanim snagama u regiji i svijetu.

Na ovogodišnjoj izložbi više od 2.800 izlagača iz 59 zemalja ispunilo je 12 hala na površini od 133.000 četvornih metara, a sajam je posjetilo više od 80.000 posjetitelja.

"Sve te brojke pokazuju da IDEX spada u red najvažnijih sajmova naoružanja i vojne opreme na kojem svoje važno mjesto imaju i hrvatske tvrtke koji su značajni predstavnik proizvođača u sektoru vojne i obrambene industrije i čija se potražnja proizvoda na svjetskom tržištu iz godinu u godinu povećava", poručila je Kesić Šapić.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb