e-Privredni

A+ A A-

Hotel i Gastroteh

Na Zagrebačkom velesajmu protekli tjedan održani su 24. zagrebački sajam nautike te 7. međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh, čime je službeno započela ovogodišnja sezona sajmovanja na ZV-u.

U pet paviljona na 13.800 četvornih metara, svoje je proizvode predstavilo oko 400 izlagača iz 34 zemlje. Predstavili su jahte, brodice, izvanbrodske motore, opremu za brodove te razne proizvode iz sektora hotelijerstva, gastronomije i enologije. Spajanjem sajmova zaokružena je cjelina hrvatske nautičke ponude i enogastronomije jer su se na jednom mjestu povezali proizvođači, distributeri i izlagači.

Svijet u čaši predstavile su Hrvatske enogastronomske turističke adute, odnosno pjenušce i vina raznih sorti, uz jela koja su pripremili šefovi kuhinje poznatih zagrebačkih restorana. Održano je i tradicionalno kulinarsko natjecanje Cro Top 10. 

Sajmove je otvorila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, istaknuvši da prostor ZV-a treba postati inovativno urbano područje. Marina Pavković, voditeljica ZV-a, uoči otvaranja je istaknula kako je od 2008. godine ZV imao veliki financijski gubitak, koji je lani smanjen za čak 25 posto, čime se Marina Pavković posebice ponosi. 

Sanja Plješa

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb