Još nema plana restrukturiranja Uljanika

21. studenoga 2018.

Ukrajinci ozbiljni kupci?

Foto: Shutterstock

Novi plan restrukturiranja Uljanika još uvijek nije stigao u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nego radi se na njegovom zadnjem usuglašavanju, pri čemu se Uprava kompanije mora konzultirati i s Dankom Končarom, jer bi on trebao provoditi taj plan ostane li u igri kao strateški partner, kaže pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak.

Odgovarajući na upit koliko su Ukrajinci ozbiljni kupci, Novak je istaknuo da su oni sada drugi put došli u Hrvatsku vezano uz Uljanik. Premije Andrej Plenković je u ponedjeljak primio predstavnike Smart Holding grupe iz Ukrajine Vadima Novinskog, a razgovaralo se o zainteresiranosti Smart Holdinga za ulaganja u Uljanik grupu. Vlasnik ukrajinske kompanije Novinski zatražio je detaljnije informacije o trenutnom stanju Uljanik grupe te je dogovoreno da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Upravom Uljanika, pruži dodatna saznanja, izvijestili su jučer iz Vlade.

Novak je podsjetio da su Ukrajinci prvi put došli prije otprilike mjesec dana, obišavši brodogradilišta u Rijeci i Puli, ali da se radilo o tehničkom timu koji je gledao kapacitete brodogradilišta.  Naglasio je da su Ukrajinci tada bili su zadovoljni, kao i da  obećali da će svojem menadžmentu predložiti da nastavi razmatrati mogućnost ulaganja u naša brodogradilišta.

Hina