Studenac preuzima Istarske supermarkete

14. ožujka 2019.

Foto: Studenac

 

Maloprodajni trgovački lanac Studenac podnio je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zahtjev za preuzimanje porečke maloprodajne kompanije Istarski supermarketi. Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih uvjeta dogovorenih između stranaka, Studenac će steći 100 posto dionica istarske tvrtke na temelju nedavno potpisanog ugovora između dvije tvrtke.

"Ova transakcija osigurat će nove investicije i transfer znanja i iskustava i za IS i za Studenac, značajno će povećati volumen poslovanja i omogućiti stvaranje tržišnog lidera na jadranskoj obali", ističe se u priopćenju, u kojem nije navedena vrijednost transakcije.

Predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk izjavio je da ta tvrtka nastavlja s unapređivanjem ponude za domaće kupce preuzimanjem tvrtke "koja je vrlo dobro pozicionirana i kupci u Istri iznimno je cijene".

"Tvrtka Istarski supermarketi uspješna je organizacija s odličnim resursima i vjerujemo da će nam sinergijski učinak svima donijeti nove mogućnosti koje će pridonijeti zadovoljstvu i naših kupaca i zaposlenika", kazao je Senczuk. 

Glavni direktor Istarskih supermarketa Vedran Banovac kazao je da su iznimno sretni što imaju priliku biti značajan dio procesa konsolidacije hrvatskoga maloprodajnog tržišta. "Za IS ova transakcija predstavlja stratešku priliku za povećanje tržišnog udjela u sklopu dinamičnog rasta unutar regije. Veselimo se integraciji našeg tima sa Studencem te zajedničkom radu kojim ćemo dodatno ojačati naše poslovanje", izjavio je Banovac.

Trgovački lanac Studenac ima više od 360 marketa i supermarketa, a trenutno zapošljava više od 2500 djelatnika, pri čemu se većina dućana nalazi uzduž jadranske obale, na otocima i u zaleđu. Od sredine prošle godine u potpunom je vlasništvu poljskog private equity fonda Enterprise Fund VIII, kojim upravlja Enterprise Investors (EI). 

Istarski supermarketi u Istri i Rijeci imaju 110 trgovina, a zapošljavaju otprilike 700 djelatnika.

 

Hina/P.hr