Nova generacija startupa u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva

28. studenoga 2018.

Timovi nove generacije u ZIP-u; Foto: Algebra

Algebra LAB i ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od ove godine dio Algebre, odabrali su 12 startupa koji će u naredna četiri mjeseca proći kroz inkubacijski program u ovom poduzetničko-edukacijskom centru.

Riječ je o projektnim timovima PP, Energy Shift, Smart Waiter, Smartstop, Kidcoin, Ding, Humana digitalna inteligencija (HDI), Jayone, Jobtag, Volo, Floornap i Mundus. 

Timovi će sudjelovati u radionicama Algebra Laba te će ih mentorirati iskusni poduzetnici.

Algebra LAB će pomoći timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Networkingom s drugim startupima i mentorima timovi će naučiti kako rješavati probleme uz pomoć kolega iz zajednice te kako se pozicionirati prema drugim ponuđačima proizvoda i usluga.

Timovi će tako steći znanja iz područja poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učit će o marketinškom pristupu i najboljem načinu predstavljanja investitorima, što uključuje i razvoj vještina pitchanja – predstavljanja svog projekta u vrlo kratkom vremenu.

PP – Projekt koji uz pomoć digitalnih metoda kao što su kodiranje i 3D modeliranje nastoji oživjeti dio kulturne baštine te na nekonvencionalan način inspirirati male promjene s velikim utjecajem; pružajući konzultacije, edukacije i usluge svojim korisnicima i partnerima.

Energy Shift – Platforma koja omogućuje lakše financiranje energetskih projekata u području obnovljivih izvora energije prikupljanjem mikrozajmova, s konačnim ciljem izgradnje elektrane.

Smart Waiter – Projekt koji na digitalnom sučelju korisniku omogućuje samostalno naručivanje jela i pića, ali mu pruža i brojne druge korisne informacije kao što su interaktivne karte, informacije o javnom prijevozu, lokalnim događajima i sl., a sve radi što boljeg iskustva odmora u Hrvatskoj.

SmartStop – Ove pametne stanice za javni prijevoz integriraju sve funkcije javnih usluga kao što su informacije o vremenu i voznom redu, položaj vozila u stvarnom vremenu i predviđeno vrijeme dolaska, ali i neke neočekivane inovacije kao što su pregled obližnjih događaja i ustanova, besplatni Wi-Fi pristup internetu, punjenje mobilnih i ostalih uređaja putem bežičnih i USB punjača, oglasni prostor u obliku digitalnih ekrana itd.

KidCoin – Platforma koja roditeljima djece školske dobi omogućuje praćenje aktivnosti, zadataka i obaveza, ali i nagrađivati ih virtualnim novčićima koje će djeca moći koristiti za kupnju pojedinih artikala te ih donirati u društveno odgovorne usluge.

Ding – Osim što Ding studentima služi kao karijerni kompas i daje do znanja koje korake moraju poduzeti, poslodavcima koristi kao alat za regrutacijski marketing i employer branding.

Humana digitalna inteligencija (HDI) – Inicijativa pokrenuta da se otkriju opasnosti koje prijete u digitalnoj svakodnevnici. Sve kako bismo mogli svoje misli i ponašanje usredotočiti na zdravlje i kvalitetniji život. Razvojem modela po digitalnim segmentima HDI želi pomoći ljudima da razviju vještine i navike, što bi ih opet učinilo učinkovitijima digitalno, istodobno čuvajući njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

JayOne – Platforma koja polaznicima programa pomaže pri samostalnom pronalaženju poslodavaca za ljetno zapošljavanje, ali ih i povezuje s drugim sudionicima programa diljem SAD-a unapređujući tako njihovo iskustvo, ali i samu kvalitetu Summer Work & Travel programa.

JobTag – Cilj je ovog projekta razvoj jedinstvenog sustava kojim bi se automatiziralo spajanje studenata s poslodavcima te skratio proces izdavanja ugovora i isplate.

Volo – Pomoću te mobilne aplikacije korisnici mogu pretraživati zrakoplovne letove, uspoređivati cijene te kupiti najpovoljniju kartu i sve to otiskom prsta putem telefona. Kako bi aplikacija bila potpuno sigurna za korištenje, tehnologija koja ju pokreće temelji se na biometrici.

FloorNapWeb-aplikacija koja će omogućiti studentima, ali i ostalim niskobudžetnim korisnicima putnicima znatno povoljnija noćenja te pritom popularizirati kulturu spavanja na podu (u vrećama za spavanje).

Mundus ­– Pametna društvena igra koja za razliku od onih klasičnih omogućuje igračima da, ovisno o vlastitim interesima, biraju između tema o kojima žele igrati igru.